Varför är det bra att gå i Skogen? Hälsofördelar med Skogsvandring

Det finns inget som är som att vara djupt inne i en skog, helt avskild från samhället.

Det ger en oförklarlig känsla av lugn medvetenhet.

De enda ljuden är de av din egen andning, fotsteg, vinden, prasslande träd och rörelserna från de varelser som kallar det vilda hem.

Men faktum är att alltför många av oss sällan får uppleva detta. Fler och fler människor flyttar från naturen till städer.

Många städer har vackra parker men att besöka dem är inte riktigt detsamma som att vara i landsbygden.
Vi kan alla dra nytta av att lämna våra stadsbostäder och vistas i naturen.

Faktum är att det finns tydliga bevis för att människor som uppskattar naturen och anstränger sig för att spendera tid i den, är gladare, friskare och mer kreativa.

Naturen minskar stress och hjälper oss att hitta mening och få kontakt med vårt sanna jag.

Det finns nu många studier tillgängliga som avslöjar naturens psykologiska fördelar. All forskning pekar på det faktum att ju närmare naturen vi är, desto lyckligare känner vi oss. I grund och botten är naturen ett kraftfullt antidepressivt medel.

Vetenskapen bakom en promenad i skogen

Det visar sig att det finns några fantastiska vetenskapliga skäl till varför en promenad i skogen känns så bra. Träd innehåller eteriska oljor som släpps ut i skogsluften. När vi går under och bland träd, andas vi in ​​dessa nästan magiska oljor, och det gör en värld av gott för vår hälsa. Genast ökar våra energinivåer med mer än 30 procent. Vi sover bättre och längre också; en tvåtimmars promenad bland träd ökar sömnmängden med i snitt 15 procent.

Det är inte bara en slump att vara i skogen får dig på ett så gott humör — känner dig mindre stressad, mindre orolig, mindre deprimerad och mindre arg; studier visar att att vara nära träd avsevärt minskar mängden stresshormoner i våra kroppar. Som om det inte är nog, är inandning av dessa trädoljor bra för hjärtat, cirkulationen och immunförsvaret.

Den japanska praktiken av skogsbad

Japanerna har tagit denna idé om att få hälsofördelar av att vara nära träd och gjort det till en konstform. Istället för att dessa förmåner är en bieffekt av att vistas i naturen har de blivit anledningen till att gå till skogs i första hand. Japanerna kallar dessa hälsosökande upplevelser i naturen för shinrin-yoku, vilket betyder ”skogsbad”.

Shinrin-yoku är en uråldrig praxis i Japan, men den har blivit oerhört populär med den senaste publiceringen av den bästsäljande boken Forest Bathing: How Trees Can Help You Find Health and Happiness av Dr. Qing Li, en ledande expert inom vetenskapen om skog. medicin.

Skogsbadning utan skogen

Det finns goda nyheter för människor som bor långt från skogen. Du kan få många av hälsofördelarna med skogsbad närmare hemmet. Att ta en promenad i en lokal park eller till och med placera fler krukväxter i ditt hem eller kontor kommer att öka din exponering för naturens helande eteriska oljor.

Ett sätt att öka fördelarna med exponering för lokal grönska är att göra det till en medveten, regelbunden praxis. En meditation i naturen kan göras under ett träd eller sittande på en bänk i en park. Nyckeln är att hitta en plats som är lätt för dig att ta dig till, så att du kan besöka den ofta. Med tiden kommer du att uppleva förändringarna i naturen i din ”sittplats”, såväl som att uppleva och acceptera förändringarna inom dig själv.

Det kan hjälpa mot depression

I en intressant studie visade sig Londonbor som bor nära träd ha bättre mental hälsa. Till och med förekomsten av gatuträd verkade ha ett positivt resultat och en studie fann att områden med fler träd hade lägre förskrivningar av antidepressiva medel.

Att vara nära ett träd eller se det förändras med årstiderna hjälper människor att klara av att leva i en urban miljö som kan vara deprimerande i sig. Det är mycket bättre att gå en promenad i en skog men många får nöja sig med att titta på ett träd eller en promenad i en grannpark.

Det kan få din hjärna att fungera bättre

Att gå genom en skog eller grönområde med träd har visat sig underlätta minnet och inlärningen. Skogsförskolor har blivit populära i Tyskland där det finns cirka 450, medan idén sakta börjar ta fart i USA och Storbritannien. Forskning visar att barn som leker i dessa skogsmiljöer är bättre på många kognitiva färdigheter men också har bättre fingerfärdighet och kan bedöma risker bättre än de barn som utbildats i ett slutet utrymme. Det fantastiska med denna utomhusutbildning, även om det bara är en dag ute, är att barn lär sig om skogens betydelse, deras underhåll och hur de hjälper planeten.

En skogspromenad kan hjälpa till att sänka blodtrycket

CDC (Centers for Disease Control and Prevention) i Amerika främjar National Trails Day eftersom de vet att en naturlig miljö som en skog verkligen har enorma hälsofördelar. Det hjälper också till att underhålla skogarna eftersom arbetsgrupper bjuds in att delta.

En av de hälsofördelar som nämns är att skogspromenader kan hjälpa till att hålla blodtrycket nere. Japanska forskare bad en liten grupp volontärer att gå en två timmars promenad i en skogspark i Tokyos förorter. Som kontroll var de tvungna att göra en liknande promenad i stadsmiljö. Efter att alla tester utförts hade gruppen lägre blodtryck när de gick i skogsområdet än när de gick i stadsområdet.

Det kan hjälpa överviktiga personer att komma tillbaka i form

Enligt Global Burden of Disease-studien är nästan 30 % av världens befolkning nu feta eller överviktiga. I Storbritannien är 67 % av männen och 57 % av kvinnorna nu i överviktskategorin. Det finns många lösningar men att gå, cykla, tai chi eller göra regelbundet naturvårdsarbete i skogsområden kommer att hjälpa. Forestry Commission i Wales (Storbritannien), tillsammans med hjälp från husläkare, rekommenderar starkt att personer med vikt och andra hälsoproblem ska ta en promenad i skogen. Det är mycket hälsosammare än att träna på gymmet.

Relaterade Artiklar