Kan man Tälta när det Regnar? Tips & Råd

Oroa dig inte, regn behöver inte förstöra din tältning. Att tälta i regnet kan faktiskt vara väldigt roligt. Dessa tips för att tälta i regnet hjälper dig att se till att du inte behöver avboka din resa och ändå ha det bra och ändå komma tillbaka med några fantastiska nya minnen från att tälta i regnet.

Ta med extra presenningar

Extra presenningar är några av de mest användbara sakerna en tältare som förväntar sig regnigt väder kan ta med sig. Oavsett om du bara använder det för att täcka extra förnödenheter under dagen eller lägga till ett extra lager i botten av ditt tält, se till att du tar med mer än en extra presenning. Om det börjar regna kommer du gärna ha några extra vattentäta presenningar för att täcka din utrustning och hålla allt torrt.

Se dessutom till att tillsammans med presenningarna ta med linor eller annat slags rep att hänga upp presenningen med, eller för att förhindra att presenningen blåser iväg i vinden. Du kommer att bli förvånad över hur ofta ett extra rep kommer till användning.

Sätt en presenning över ditt tält

En bra sak att göra med de extra presenningarna du tar med dig är att hänga en ovanför ditt tält. Att hålla vattnet borta från ditt tält kommer att vara en av de viktigaste delarna för att se till att du har det bra när du tältar i regn. Att hänga en presenning över ditt tält räcker långt för att säkerställa att vatten inte hamnar i ditt tält. Även om du inte har en presenning som är tillräckligt stor för att täcka hela ditt tält, hjälper det ändå en hel del att täcka en del.

Ta med vattentäta kläder

Att ta med kläder som klarar lite regn är ett måste när det är risk för regn. Vattentäta skor är också viktigare än du kanske tror. Det är lätt att tro att det inte är så farligt att bli blöt om fötterna, men efter att ha gått runt hela dagen i blöta strumpor och skor kommer du definitivt att ångra dig. Om du inte vill skaffa nya skor kan du åtminstone köpa några vattentäta strumpor.

Några andra vattentäta kläder som kan vara värda att överväga är några billiga ponchos, regnjackor och en regnavvisande hatt. Oavsett vad du bestämmer dig för att ta med, se bara till att du har en plan för att hålla dig torr när du är ute i regnet.

Hitta en lämplig plats

En av de första sakerna du behöver göra när du kommer till campingen är att hitta en lämplig plats att slå upp ditt tält på. Även om det kan vara frestande att slå läger vid sjön, är ett bättre val att leta efter högre mark. Vattnet rinner nedför, så att sätta upp ditt tält på ett högt område är idealiskt. Plan mark kommer att vara bekvämare att sova på och balansera din utrustning på, men pölar har svårare att bildas på sluttande mark, så en lätt sluttande yta är idealisk.

Lutningen behöver inte vara mycket utan bara tillräckligt för att vattnet ska rinna runt ditt tält genom diket du grävt. Dessutom är camping under träd en bra idé. De erbjuder ett extra lager täckning samt ger dig möjligheten att hänga en presenning över ditt tält.

Packa viktiga föremål i Ziploc-påsar

När det finns risk för regn är det en bra idé att lägga viktiga föremål i Ziploc-plastpåsar. Ett extra lager av skydd för de viktigaste föremålen hjälper dig att se till att du inte stöter på några större problem från regnet. Vi rekommenderar att du förvarar medicin, extra kläder, mat som inte får bli blöt och elektronik. Det är några bra saker att börja med, men om det är något annat du vill säkerställa att det håller sig torrt är det en bra idé att lägga det i Ziploc-påsar.

Byt kläder före sänggåendet

Att byta om till torra kläder före sänggåendet är något du bör göra varje kväll. Du vill inte gå och lägga dig i blöta kläder. För mig personligen är strumpor det viktigaste. Att ha blöta fötter kommer att göra saker obekväma hela natten och håller dig ofta kall hela natten.

Dessutom vill du inte få din sovsäck blöt. Det är väldigt svårt att få sin sovsäck torr när den väl är blöt. Att ha en våt sovsäck kommer att förstöra hela din campingresa. Vi rekommenderar definitivt att du byter till torra kläder innan du lägger dig om du överhuvudtaget har blivit blöt under dagen.

Vädra ditt tält

Det är en bra idé att vädra tältet när det slutar regna. Fukt kommer att fångas inuti ditt tält och kommer att hålla saker fuktiga om det inte vädras ut. Om det ser ut som att regnet har passerat och solen tittar fram, öppna dina fönster och ventiler. Låt ditt tält andas en stund för att få ut fukten och hjälpa saker att torka.

Ta med en matta till ditt tältinträde

Ta med en matta eller en gammal handduk och lägg den direkt på insidan av din tältdörr. Du kommer att vilja suga upp allt vatten som finns på dina skor samt kontrollera eventuell lera som du kan spåra i. Att ha denna ingångskarta är superenkelt och kommer att hålla insidan av ditt tält mycket renare och torrare. Om ditt tält har en markis över dörren till ditt tält kan det vara en bra idé att ta med en extra matta till utsidan av ditt tält också. Detta gör att du kan hålla det värsta av leran och vattnet på utsidan av ditt tält.

Torka dina blöta kläder

Även om det kan vara lockande att slänga dina blöta kläder i en hög eller i en påse, så är det fördelaktigt i längden att ta några minuter att hänga upp dina blöta kläder. Genomdränkta kläder kommer att sluta lukta mögel. Att sätta upp en klädstreck med hjälp av ett rep när du först sätter upp ditt tält kommer att göra detta lättare och kommer att spara dig huvudvärk när du är redo att lägga dig för natten. Att stoppa tidningar i dina blöta kläder hjälper också till att torka ut dem snabbare, även i vått väder.

Det enklaste sättet att skapa en torr plats för en klädstreck är att använda en extra presenning för att skapa ett täckt område. Du kan sedan sätta upp en klädstreck under presenningen där du kan torka dina kläder. När det slutat regna kan du till och med torka några av dina kläder runt lägerelden. Om du inte behöver kläderna direkt rekommenderar vi att du sätter upp en klädstreck någonstans där solen kan träffa den (om solen skiner alls). Detta gör att du kan torka dina kläder utan att behöva lägga alla dina kläder runt elden.

Skapa en regnfri tältplats

Skapa ett takskydd för att hålla din regniga campingplats torr – att ha ett torrt utrymme för aktiviteter kan förbättra din campingupplevelse avsevärt. Du kanske vill ha en stor presenning för att skapa ett täckt utrymme för mat och andra aktiviteter (dvs. över picknickbordet) och en andra presenning över ditt tält.

Häng upp dina presenningar för att tälta i regnet

Att hänga upp dina presenningar kräver lite övning och beror på hur din campingplats är utformad, men här är några tips för att komma igång.

Helst vill du hitta två stora träd som du kan säkra din mittlinje på som låter din presenning hänga över den viktigaste delen av din webbplats. Naturligtvis är du utlämnad till trädens plats.

Försök att säkra repen så högt som möjligt, så att presenningen är lätt att gå under och säkra den ordentligt (om du förväntar dig starka vindar är det rimligt att ha din presenning lägre).

Du vill använda ett rep som inte är stretchigt, så att repet inte hänger.

Använd mindre bitar av rep för att fästa hörnen på din presenning, antingen till andra träd eller stolpar. Se till att presenningen är i en liten vinkel nedåt för att låta regnet rinna av.

Även om det inte redan regnar rekommenderar jag att du sätter upp minst en presenning. Du vill verkligen inte ha bråttom att försöka sätta upp en presenning efter att det har börjat regna. Och om det inte regnar är det ändå skönt att ha skugga.

Om du lägger en presenning över ditt tält, se till att den täcker hela ditt tält så att du inte har att presenningen upprepade gånger droppar vatten på den.

Behöver du en presenning under ditt tält?

Ibland ser du folk lägga en presenning under sitt tält för att förbereda sig för att campa i regnet, men är det nödvändigt? Den enda anledningen till att lägga en presenning, eller markduk under ditt tält är för att skydda tyget från vassa stenar och kanske för att hålla det renare.

Om du vill använda en presenning för att skydda botten av ditt tält kan du göra det men se till att den inte sticker ut förbi ditt tält (dvs. du ska inte kunna se den). Om regn faller på presenningen kommer det att rinna under och kan mätta tyget och göra dig blöt.

Relaterade Artiklar

  • Amanda valde den perfekta bilmodellen för heminredningsprojekt

  • Upplev staden med alla sinnen

  • Tips för Utrustning att ta med dig på din Vandring

  • Transcendental Meditation: Ett Effektivt Verktyg för Vandrare

  • Upptäck Nycklarna till Välmående och Balans i Livet

  • Hur Din iPhone Kan Hjälpa Dig Navigera När Du Vandrar